sir za žar, žar, peka na žaru

Vsako leto komaj čakam konec aprila ali začetek maja, ko se vreme stabilizira, postane toplo in lepo sončno vreme, saj se takrat začnemo vsi malo prebujati in komaj čakamo, da segrejemo tudi žar, ki je celo zimo čakal na družbo.

Konec aprila se začnejo tudi prvomajske počitnice, kar pomeni, da smo kak dan več doma, tudi otroci nimajo skrbi s šolo in smo lahko pozno v noč pokonci. Takrat vsako leto naredimo otvoritveni žar piknik in se dobimo s prijatelji. Najlepši čas v letu. Vsak prinese nekaj za žar, eni zelenjavo, drugi meso, tretji kruh, četrti radi kaj spečejo, pa seveda nekaj pijače. 

Letos nam vreme malo nagaja, ker je april zelo deževen. Upam, da se malo posuši do naslednjega konca tedna, ko imamo planiran naš žar piknik, saj nimamo še ničesar pokrito ali pripravljeno za takšno položaj. Če bo šlo tako naprej, bomo morali piknik prestaviti k sosedu, kot pred dvema letoma. Saj že nekaj časa razmišljamo, da bi nekaj naredili, kak paviljon ali nadstrešek, pa se nikakor ne spravimo do te točke. Imeli smo že nekakšen paviljon, vendar ga vsak malo močnejši veter obrne okoli in ni to dobra rešitev.

Kot kaže, se bo konec tedna vreme stabiliziralo in če bo vse po načrtu, bo tudi letos žar piknik pri nas. Komaj čakam. Začela sem planirati, kaj vse je treba nabaviti. Po navadi si vsi med sabo nekoliko razporedimo, kaj bo kdo naredil in prinesel, da ni potem česa preveč ali pa, da česa ne zmanjka. Pri tem mi pomagajo tudi prijateljice in skupaj naredimo nekakšen načrt in idejo žar piknika. 

Letos smo se odločili, da bo žar piknik na temo kavbojcev in bo tudi hrana primerna tej temi. Zato smo morali malo zavihati rokave in se še malo bolj pozanimati, kako pripraviti takšne jedi, kaj vse spada zraven in pripraviti malo scene.