Šolske torbe so lahko celi podvig

Ja, boste rekli, da ni res, pa si potem upajte kupiti svojemu otroku torbo za v šolo, brez da bi si jo izbral sam, ne boste kupili takšne šolske torbe, da bo vašemu otroku ustrezala. Je, pa res nekaj, da si vsak otrok želi izbrati torbo za v šolo in komaj čaka, da bo šel v trgovino in dobil novo torbo. Staršem pa je to verjetno breme, ker gledajo, da bodo izgubili celi dan za iskanje šolske torbe, to razmišljanje pa ni ok. Če bi starši spremenili mišljenje in bi z otrokom naredili dan nakupovanja in se prepustili toku, bi mogoče tudi njihov dan izpadel čisto drugače.

Tako bi se lahko prijetno družili z svojim otrokom, ko bi izbirali šolske torbe in na koncu, bi ta dogodek lahko ostal, kot lep dogodek, kjer smo z otrokom uživali. Tako pa je to stresni dan za starše in želijo čimprej priti do šolske torbe. Tako je veliko staršev takšnih, ko otrok reče v poplavi izbire šolskih torb, da mu je ena lepa, da jo takoj kupijo, namesto, da bi se z otrokom pogovorili, če je to res tista prava torba in če mu odgovarja.

Kajti otroci gledajo na zunaj in če so njim všeč šolske torbe, bi jo želeli imeti in ne gledajo, ali je praktična, kvalitetno narejena, ali bo zdržala dve leti. Saj ne da ne bi zdržala, oni vedo, da bodo drugo leto v modi druge šolske torbe in zato jim ni pomembna kvaliteta, saj vedo, da bodo drugo leto kupili drugo. Mi pa mislimo in kompliciramo, da mora biti torba saj za dve leti. Napaka, ki jo imamo starši, otroci pa  točno vedo, da šolske torbe dve leti nočejo imeti, ampak hočejo vsako leto drugo. Če že imate skromnega otroka, ki bo prvi dan zakorakal v višji razred z staro torbo, bodo vsi njegovi sošolci imeli nove šolske torbe in tako jo boste morali kupiti tudi vi.