Delovna obutev, ki zmanjšuje težo čevlja ter povečujejo zračnost

Zagotovo je obutev pomemben del vaše garderobne omare. Za vsak letni čas si izberete določeno vrsto čevljev, ki jih nato čim koristneje želite uporabiti. Poletna obutev se že na prvi pogled precej razlikuje od tiste, v katero se obujete pozimi. Tudi materiali so različni. Še posebej posebnega videza pa je gotovo delovna obutev, ki je za nekatere obvezno predpisana.

Tudi delovna obutev se deli na številne podkategorije. Nekatera je namenjena za uporabo v notranjih prostorih, druga za delo na terenu oziroma za površine, ki so nekoliko bolj zahtevne in morda celo nevarne.

 

Čevlji za delo s kovinsko kapico

Neredko delovna obutev vključuje tudi posebno kovinsko kapico, ki v veliki meri lahko dovolj učinkovito poskrbi za primerno zaščito. Nekatera tovrstna obutev je na primer izdelana iz pletene tkanine. Takšna na izjemno dober način zmanjšuje težo čevlja in povečuje tudi zračnost.

Odločilnega pomena je tudi to, da je delovna obutev dovolj udobna za uporabnika. Kovinska kapica torej lahko odlično zaščiti uporabnikove prste pred udarci, in sicer z določeno mero energije, pa tudi pred stiskanjem, z določeno mero sile. Podplat je lahko narejen iz poliuretana, vgrajen pa je z direktnim vbrizgom različnih barvnih odtenkov. Spodnji del podplata mora uporabnika prav tako dovolj dobro zaščititi pred drsenjem na keramični pa tudi drugih vrstah površin.

 

Obutev za delo v domačem okolju

Čeprav morda na delovnem mestu ne nosite predpisane delovne obutve, pa je ta kdaj pa kdaj izjemno dobrodošla pri opravljanju domačega dela. Ko ste zunaj na vrtu ali v sadovnjaku, vam delovna obutev lahko pride še kako prav.

Delovna obutev, ki zmanjšuje težo čevlja ter povečujejo zračnost

Nakup obutve za delo okoli doma je na voljo v specializiranih prodajalnah, kjer jo lahko kupite po dostopni ceni. Naročilo je možno tudi po spletu, kjer so cene še ugodnejše, čeprav je na voljo kakovostna delovna obutev za vse generacije in oba spola.