Sodelavka, ki ima sum vnetje maternice in upanje na to, da je nima

Sodelavka ima ravno te dni sum na vnetje maternice in jo je ginekologinja poslala na malce bolj podroben pregled. Slab teden nazaj se je zbudila z bolečinami v spodnjem delu trebuha in ni vedela, kaj bi lahko bi razlog. Menstruacija se je ravnokar zaključila tako, da to ne bi smel biti razlog. Vsaj verjetno ne za takšne bolečine, kot jih je opisovala. 

Vsi smo ji svetovali, naj vseeno preventivno obišče ginekologa, ker je vseeno bolje, da je lažni alarm, kakor pa, nič ne naredi in se res kaj zaplete. Ko se je vrnila iz ginekološkega pregleda, pa je sporočila, da ima sum na vnetje maternice ter da mora še na druge preglede. Kaj točno se dogaja z njeno maternico, bo verjetno še nekaj časa trajalo, da bo vedela. Za zdaj pa pravzaprav nima niti enega pravega oprijemljivega podatka. 

Ne bi si želela biti na njenem mestu, ker vem, da zna biti to velik stres. Poleg tega je še zelo mlada in nima otrok. Tako, da če ima vnetje maternice, bo verjetno to zanjo zelo stresna izkušnja. Predvsem zato, ker vem, da si zelo želi otroke. Preden bo dobila vse podatke in se bo lahko soočila s pravim stanjem, bo pa verjetno trajalo še kakšen teden ali dva. Upam, da bo lažni alarm in ni vnetje maternice tisto, kar bo morali reševati. Sicer nikogar ne poznam, ki bi imel to izkušnjo in si ne morem niti malo predstavljati, kako to je. 

Kar sem potrebovala po setu, mi tudi ne pove prav nič pametnega, da bi se lahko pomirila ali pa bi pomirila njo: Očitno bo res čas čez dober teden povedal svoje in upam, da bo tisto, kar bo povedal pozitivno. Niti ne vem, ali je vnetje maternice hitro ozdravljivo ali ne, če sem popolnoma iskrena, ampak najbrž obstajajo uspešne metode. 

Sodelavka, ki ima sum vnetje maternice in upanje na to, da je nima