Drago in nepozabna vožnja po morju

Šli smo na obisk k prijateljem na morju in nismo vedeli, da imajo plovilo Drago, to smo zvedeli šele, ko smo bili pri njih. Že kar nekaj časa se nismo videli, skoraj od takrat, ko smo se mi preselili, tako smo se enkrat odločili, da se vidimo že zaradi otrok, ker so se vedno radi družili. Vsi smo bili veseli, ko smo se videli. Prijatelj pa je naredil presenečenje in povedal, da ima plovilo Drago in če smo pripravljeni, da namesto, da sedimo v stanovanju, gremo na eno vožnjo po morju.

Seveda smo takoj bili za to, komaj smo čakali tako stari kot mladi. Dobili smo se v marini, kjer nas je on počakal, mi pa smo iz hvaležnosti še hitro skočili v trgovino po nekaj hrane in pijače. Njegovo plovilo Drago je res bilo lepo, izgledalo je čisto novo, vendar ni bilo, bilo pa je dobro ohranjeno. 

Vsi smo šli na njega in tako se je naš dan in naša vožnja začela. Kako smo uživali, otroci so kar vriskali od veselja, da se peljejo po morju. Prijatelj je že prej vse planiral, kje se bomo ustavili, da bomo malo skakali v morje, kje bomo jedli in kje bomo uživali v sam vožnji, ker se je Drago res lepo peljal. 

Jaz sem bila prvič tako na morju, da me je nekdo peljal in sem uživala kot še nikoli, poslušala in gledala sem valove, ki so nastajali zaradi plovila Drago, opazovala sem čistočo morja in ko smo se ustavili, da bodo otroci skakali v morje, sem seveda skakala z njimi. Kar malo sva se z možem pogledala, da bi tudi midva imela takšno plovilo Drago, ker ko to doživiš tako lepo, si to enostavno želiš. To je sama uživancija, je pa res, da je plovilo Drago bilo zelo dobro in kar veliko, da se nismo prav nič gnetli.