Pri nas je na prvem mestu pitje vode, doma nimamo drugih pijač

Ko sem začela opažati, da vsi pijemo preveč sokov, sem se odločila, da ne bom kupila prav nobenega soka več, ker sem vedela, da to ni dobro za zdravje, morali smo povečati pitje vode, ker je to zdravo.

Pri otrocih je bil kar šok, ker so pričakovali kaj sladkega in sem jih morala razočarati, da lahko pijejo samo vodo in da bo od zdaj naprej pri naši hiši samo voda. Prav nič jim ni bilo jasno, kaj sem ja to rekla in zakaj sem se tako odločila. Jaz pa sem točno vedela, zakaj, ker sem hotela poskrbeti za zdravje cele družine in sladki sokovi sigurno niso zdravi za nikogar.

Potem je prišel na vrsto moj mož, ko je hotel spiti pivo in v hladilniku ni bilo prav nič. Skušala sem mu razložiti, da je pitje vode zdravo in da sedaj lahko pije samo vodo, ker jaz drugih pijač ne bom kupovala več. Seveda mi je ugovarjal, da si pa bo sam kupil pijačo, ki mu je všeč.

Očitno nisem imela dovolj velikega vliva na moža in tako je on pil, kar mu je pasalo. Imela pa sem vpliv na svoje otroke in že sami so videli, da je pitje vode zelo zdravo. Včasih smo se pošalili, ko smo na terasi imeli vrček in v njem je bila samo voda. Kako hitro lahko enostavno boljše poskrbiš za svoje zdravje, samo sladko pijačo ukineš in si naredil že veliko, na pitje vode, pa se tako hitro navadiš. 

Ko pridejo obiski, pa imamo kar problem, ker seveda obiski morajo biti lepo postreženi. Takrat po navadi prej kupim pijačo, tako da jo imam. Problem pa je v tem, da tudi če so moji otroci navajeni pitje vode, jih na obiskih pritegne sok. Ker pa je to samo občasno se kaj dosti ne obremenjujem.